Agenda en uitgaanstips

9 oktober

Fotolezing over vogelreis naar Ethiopië

Lees verder...

Onze statistieken

Vandaag 10
Deze week 309
Deze maand 1561
Sinds 10-2017 550052

Agenda 

 

 

Agenda van lezingen en evenementen over Ethiopië.

 

 

Wilt u een agendapunt toevoegen aan deze agenda? Neem dan contact met ons op.

 

  9 oktober - Fotolezing Ethiopië

Op uitnodiging van de vogelwerkgroep Tringa houdt Marinco Lefevere op maandag 9 oktober een fotolezing over zijn rondreis in 2015 door Ethiopië . De lezing begint om 20.00 uur in ‘De Nieuwe Nes', Schoenmakerspad 1, 1741 XM Schagen. Kosten voor leden € 3,00, voor niet-leden € 4,00 inclusief koffie/thee. Iedereen is welkom, ook niet-leden.

Ethiopië ligt in het oosten van Afrika net boven de evenaar. Om natuur en dieren te zien en zeker vogels is Ethiopië een prachtig land met veel verschillende gebieden. Het hoge noorden, het warme en droge zuiden en schuin door het midden de bekende Riftvallei. Deze Riftvallei heeft een lengte van 6400 km en loopt van Mozambique geheel in het zuiden van Afrika tot aan Syrië in het midden oosten. Deze vallei is ontstaan door tektonische platen uit elkaar bewegen waardoor de aardbodem zakt. De Riftvallei varieert in breedte van 30 tot 100 km en in diepte van enkele honderden tot zelfs duizenden meters.

Op deze diepe plaatsen zijn vaak zeeën en meren die enorm diep zijn, de dieptste ter wereld. Op het land is deze vallei een veilige trekroute voor trekvogels en het is daarom een prima land om vogels te zien. Vele vogelsoorten komen in Ethiopië voor rond de 900 soorten en dat is ongeveer 10% van alle vogelsoorten. We hebben zeker geen 900 soorten gezien ik heb vele nieuwe ontdekkingen gedaan.

Het hoge noorden, wat wel het dak van Afrika wordt genoemd heeft prachtige gebieden met bijzondere vogels. Ook in dit noorden zijn zeer oude kerken te zien uit de 11e eeuw, geheel uitgehakt uit de rotsen. Er wordt zelfs gedacht dat de mensheid ontstaan is in Ethiopië.

Kortom een bijzonder land waar vele verrassingen op ons wachten.

De reis is begonnen in het hoge noorden waarna we via de hoofdstad Addis Abeba naar het zuidoosten zijn gereisd door zeer bijzondere natuurgebieden waar we vogels en dieren hebben gezien die alleen in Ethiopië voor komen, de zogenaamde endemische soorten.

Maar ook de mensen en de vele verschillende stammen waren mooi om te zien en om mee te communiceren, voor zover dat lukte. Het land waar de oorsprong van koffie vandaan komt wat in ere wordt gehouden met een indrukwekkend koffie ritueel.

Vanuit het zuiden door de Riftvallei langs de vele meren terug naar de hoofdstad. Deze meren zijn zo indrukwekkend, dat zal niet snel overtroffen worden. Kortom een zeer indrukwekkend land .

Meer informatie......

 

 

 

 

 

 

 
Citaat van de dag

" ሁለት:ጉርጉርጉዋድ:ያላት:አይጥ:አትምትም::
Hoeläteh goerehgoerehgoewadeh yalateh 'äyeht'eh 'ätehmehtehmeh.
Een rat met twee nesten zal niet snel sterven. "
- Amhaars spreekwoord -

Uw advertentie hier?

Neem contact met ons op.